ŠKOLSKE GRUPE

Poštovani nastavnici, učitelji, roditelji i drage učenice i učenici,  

ja sam licencirani turistički vodič za grad Zagreb, Zagrebačku, Karlovačku i Ličko-senjsku županiju, te sam osmislio tematsku šetnju gradom Karlovcem i gradom Zagrebom kostimiran u lik velikog hrvatskog znanstvenika i vizionara Nikole Tesle.

Neobičnu i vrlo inspirativnu životnu priču ovog genijalca kojeg mnogi ubrajaju u 5 najvažnijih ljudi u povijesti čovječanstva, ispreplićem sa otkrivanjem značajnih događaja iz povijesti našeg grada u vrijeme kada je Tesla bio naš sugrađanin. Upravo u drugoj polovini 19. stoljeća Karlovac je proživljavao svoje „zlatno doba“  i u mnogočemu je bio najrazvijeniji grad u Hrvatskoj, a Zagreb je grad kojem je Tesla prvom ponudio svoje patente za izmjeničnu struju.

Teme koje obrađujem u šetnji su iz područja povijesti, tehničkog odgoja, fizike, geografije, prirode i biologije, te vjerujem kako je lako iskoristiti ovu šetnju i implementirati ju u Vaše predmetne kurikule. Kako je broj učeničkih izleta zbog epidemiološke situacije znatno smanjen, smatram da je ovo dobar način da sa učenicima imate mogućnost terenske nastave.

Trajanje šetnje je 90-120 minuta (po dogovoru), a način pričanja je prilagođen učeničkom uzrastu od trećeg do osmog razreda, tako da im bude zanimljivo i raznoliko.

Uz povijesne činjenice o Nikoli Tesli i Karlovcu/Zagrebu, učenici će čuti i neke možda već zaboravljene gradske priče, legende i anegdote, kao i neobične zanimljivosti iz života velikog znanstvenika.

Cijena šetnje je 20 kn po djetetu, a važno je istaknuti da smo čitavo vrijeme šetnje na otvorenom prostoru (ne ulazimo u zatvorene prostore poput muzeja ili slično) tako da su sigurnosni propisi zadovoljeni.

Ukoliko smo Vas zainteresirali za ovu novu turističko-edukativnu šetnju, slobodno nas kontaktirajte kako biste rezervirali termin za svoju grupu učenika.