ŠKOLSKE GRUPE 

PONUDA U PDF-u  

Poštovani nastavnici, učitelji, roditelji i drage učenice i učenici,

ja sam licencirani turistički vodič za grad Zagreb, Zagrebačku, Karlovačku i Ličko-senjsku županiju, te sam osmislio tematsku šetnju gradovima Gospićem, Karlovcem i Zagrebom kostimiran u lik velikog hrvatskog znanstvenika i vizionara Nikole Tesle.

Neobičnu i vrlo inspirativnu životnu priču ovog genijalca kojeg mnogi ubrajaju u 5 najvažnijih ljudi u povijesti čovječanstva, ispreplićem sa otkrivanjem značajnih događaja iz povijesti ovih gradova u vrijeme kada je Tesla kao dijete/mladić šetao njihovim ulicama. Upravo u drugoj polovini 19. stoljeća Gospić je izrastao u jedan od najvažnijih gradova Like, Karlovac je baš u to vrijeme proživljavao svoje „zlatno doba“  i u mnogočemu je bio najrazvijeniji grad u Hrvatskoj, a Zagreb je grad kojem je Tesla prvom ponudio svoje patente za izmjeničnu struju i mjesto dešavanja mnogih prijelomnih događaja moderne hrvatske povijesti.

Teme koje obrađujem u šetnji su iz područja povijesti, geografije, fizike, tehničkog odgoja, te prirode i društva, pa vjerujem kako je lako iskoristiti ovu šetnju i implementirati ju u Vaše predmetne kurikule. Kako je broj učeničkih izleta zbog epidemiološke situacije znatno smanjen, smatram da je ovo dobar način da sa učenicima imate mogućnost terenske nastave.

Iznimno sam ponosan što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH prepoznalo kvalitetu projekta „Šetnja s Nikolom Teslom“ te sam za rad sa učeničkom populacijom dobio suglasnost Ministarstva, kao i pozitivnu preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje.


h2

h1

h3

Trajanje šetnje je 90-120 minuta (po dogovoru), a način pričanja je prilagođen učeničkom uzrastu od trećeg do osmog razreda, tako da im bude zanimljivo i raznoliko.

Uz povijesne činjenice o Nikoli Tesli i Karlovcu/Zagrebu, učenici će čuti i neke možda već zaboravljene gradske priče, legende i anegdote, kao i neobične zanimljivosti iz života velikog znanstvenika.

Cijena šetnje je 3,50 Eura (26,37 kuna) po djetetu, a važno je istaknuti da smo čitavo vrijeme šetnje na otvorenom prostoru (ne ulazimo u zatvorene prostore poput muzeja ili slično) tako da su sigurnosni propisi zadovoljeni.

Ukoliko smo Vas zainteresirali za ovu novu turističko-edukativnu šetnju, slobodno nas kontaktirajte kako biste rezervirali termin za svoju grupu učenika.